Ülkemizde süt sektörü açısından tek kongre olan Ulusal Sütçülük Kongresi’nin 2.si 25-26 Nisan 2019 tarihleri arasında İzmir’de düzenlendi. 2.Ulusal Sütçülük Kongresi (USKO), Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü’nün önderliğinde, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Süt Et ve Gıda Üreticileri ve Sanayicileri Birliği (SETBİR), Ambalajlı Süt ve Süt Sanayicileri Derneği (ASÜD), Ulusal Süt Konseyi (USK) ile Zootekni Federasyonu tarafından düzenlendi ve kongreye IDF (Uluslararası Sütçülük Federasyonu) Genel Direktörü Caroline Emond da katıldı. Toplam 126 bildirinin sunulduğu kongrede bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Zafer Erbay ile 6 lisansüstü öğrencimiz, 2’si sözlü olmak üzere toplam 5 bildiri ile yer aldı. Bölümümüz adresli olarak sunulan bildiriler aşağıda listelenmiştir: 
        


Pelin Salum, Perihan Kendirci, Deniz Baş, Zafer Erbay, 2019. Enzim modifiye peynir üretiminde kullanılan farklı ticari lipazların ürün uçucu bileşiklerin kompozisyonu üzerine etkisi, 2.Ulusal Sütçülük Kongresi, 25-26 Nisan 2019, İzmir - Türkiye, Bildiriler Kitabı, 77-78.

Enise Betül Bolat, Zafer Erbay, 2019. Enzim modifiye peynir üretim teknikleri ve üretim parametrelerinin etkileri, 2.Ulusal Sütçülük Kongresi, 25-26 Nisan 2019, İzmir - Türkiye, Bildiriler Kitabı, 91-92.

Özlem Uğurlu, Zafer Erbay, 2019. Peynir ve kazein hidrolizatlarında bulunan biyoaktif peptitlerin antimikrobiyal potansiyelleri, 2.Ulusal Sütçülük Kongresi, 25-26 Nisan 2019, İzmir - Türkiye, Bildiriler Kitabı, 162.

Esmanur Uçal, Zafer Erbay, 2019. Ekserji analiz yöntemlerinin süt işleme sistemlerindeki uygulamaları, 2.Ulusal Sütçülük Kongresi, 25-26 Nisan 2019, İzmir - Türkiye, Bildiriler Kitabı, 172.

Aysun Altınyüzük, Zafer Erbay, 2019. Enzim modifiye peynirlerin sağlık üzerine etkileri, 2.Ulusal Sütçülük Kongresi, 25-26 Nisan 2019, İzmir - Türkiye, Bildiriler Kitabı, 187.