4-6 Ekim 2016 tarihlerinde Antalya’nın Belek ilçesindeki Spice Hotel’de organize edilen “3.Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu”na, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri çalışmalarını sunarak katıldılar.

-Osman Kola, Murat Reis Akkaya, Haşim Kelebek ve Nurten Kurt’un yazarları olduğu “Ülkemizde yetiştirilen Stevia bitkisinin toplam steviol glikozit (TSG) içerikleri ve steviol glikozit dağılımı” başlıklı bildiri sözlü olarak sunuldu. -Haşim Kelebek, Onur Sevindik ve Serkan Selli’nin yazarları olduğu “Kantaron çayının fenolik bileşiklerinin LC-DAD-ESI-MS/MS ile karakterizasyonu ve antioksidan potansiyeli” başlıklı bildiri sözlü olarak sunuldu.

Aynı zamanda, kongre kapsamındaki bir oturumda Doç.Dr. Haşim Kelebek oturum başkanı olarak görev üstlendi.