YÜRÜTÜCÜLÜĞÜ BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN YAPILAN TÜBİTAK  PROJELERİ

 
1. Proje BaşlığıSuda Çözünür Kuru Baklagil Hidrokolloitleri ile Fortifiye Edilmiş Fonksiyonel Erişte Üretimi

Proje Yürütücüsü: Yrd. Doç. Dr. Levent Yurdaer AYDEMİR

Araştırmacı: Yrd. Doç. Dr. Kevser KAHRAMAN

Proje Bursiyerleri: -

Proje Bütçesi: 84.800 TL

Proje süresi ve yılı: 2017, 2 yıl

 

2. Proje BaşlığıMikroenkapsüle krema tozu üretimi ve optimizasyonu

Proje Yürütücüsü: Yrd. Doç. Dr. Zafer ERBAY

Araştırmacı: Doç. Dr. Mustafa ÇAM

Proje Bursiyerleri: Ahsen Burçin HİMMETAĞAOĞLU, Gökçe GÖVCE, Serap BERKTAŞ 

Proje Bütçesi: 27.000 TL

Proje süresi ve yılı: 2016, 1 yıl 

 

3. Proje Başlığı: Olgun peynir lezzetien sahip mikroenkapsüle enzim modifiye peynir tozu üretimi

Proje Yürütücüsü: Yrd. Doç. Dr. Zafer ERBAY

Araştırmacı: Yrd. Doç. Dr. Deniz BAŞ, Yrd. Doç. Dr. Perihan Kendirci

Proje Bursiyerleri: Pelin SALUM ERBAY, Serap BERKTAŞ

Proje Bütçesi: 337.000 TL

Proje süresi ve yılı: 2015, 3 yıl 

 

4. Proje BaşlığıDomates salçasının endüstriyel üretiminde işlem basamaklarının aroma, aroma-aktif ve boyoaktif bileşenler üzerine etkisi

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Haşim KELEBEK

Araştırmacı: Prof. Dr. Osman KOLA, Yrd. Doç. Dr. Songül Kesen

Proje Bursiyerleri: Araş. Gör. Burçak UÇAR, Başak ÇETİNER

Proje Bütçesi: 49.000 TL

Proje süresi ve yılı: 
2014, 2 yıl 

 
BÖLÜM ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN ARAŞTIRMACI OLARAK YER ALDIĞI TUBİTAK PROJELERİ

1.Proje Başlığı: Akdeniz ülkeleri naturel sızma zeytin yağlarının profillerinin ve parmak izlerinin belirlenmesi

Araştırmacı: Prof. Dr. Haşim KELEBEK

Proje Bütçesi: 600.000 €

Proje süresi ve yılı: 2016, 3 yıl


 

2.Proje Başlığı: Seramik tübüler MF-UF-NF modüllerinin mikro/nano tasarımı ve endüstriyel atık su yönetiminde kullanımlarının araştırılması

Araştırmacı: Yrd. Doç. Dr. Ali Emrah ÇETİN

Proje Bütçesi: 500.00 TL

Proje süresi ve yılı: 2014, 2 yıl 




 

     YÜRÜTÜCÜLÜĞÜ BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN YAPILAN BAP  PROJELERİ

 

1. Proje Başlığı: İklim değişikliği Parametelerinin (sıcaklık artışı, karbondioksit konsantrasyonunda artış ve kuraklık) Üzüm Bileşimi ve Aroması (Vitis vinifera L.) Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi

Proje Yürütücüsü: Arş.Gör.Dr. Selin YABACI KARAOĞLAN

Araştırmacı: Prof.Dr. Juan Jose IRİGOYEN, Dr. Fermin MORALES, Tefide KIZILDENİZ, Dr. Inmaculada PASCUAL, Prof.Dr. Turgut CABAROĞLU

Proje Bütçesi: 9.929 TL

Proje süresi ve yılı: 2017, 1 yıl 


 

2. Proje Başlığı: Bazı Yüksek Antioksidan Aktiviteye Sahip Bitki Çaylarının Demleme Koşullarının Optimizasyonu ve Farklı Depolama Koşullarındaki Kararlılıklarının Belirlenmesi

Proje Yürütücüsü: Yrd. Doç. Dr. Levent Yurdaer AYDEMİR

Araştırmacı: Fatma Gizem AKÇAKAYA

Proje Bütçesi: 9.915 TL

Proje süresi ve yılı: 2017, 1 yıl 


 

3. Proje Başlığı: Yeşil Ceviz Kabuklarının Biyoaktif ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi

Proje Yürütücüsü: Yrd. Doç. Dr. Pınar KADİROĞLU

Araştırmacı:  Prof. Dr. Haşim KELEBEK

Proje Bütçesi:  15.000 TL

Proje süresi ve yılı:
 2016, 1 yıl 


 

4. Proje Başlığı: Süt Yağının Tozlaştırılmasında Uygun Mikroenkapsülasyon Materyallerinin ve Formülasyonunun Belirlenmesi

Proje Yürütücüsü:  Yrd. Doç Dr. Zafer ERBAY

Araştırmacı:  Ahsen Burçin HİMMETAĞAOĞLU

Proje Bütçesi:  15.000 TL

Proje süresi ve yılı:
 2015, 1 yıl 

 

 

5. Proje Başlığı:  Stevia Rebaudiana Bertoni Bitkisinden Elde Edilen ve Doğal Tatlandırıcı Özelliğine Sahip Steviol Glikozitlerinden Rebaudioside A'nın Çözünürlük Değerlerinin Belirlenmesi

Proje Yürütücüsü: Yrd. Doç Dr. Ali Emrah ÇETİN

Araştırmacı: Prof. Dr. Osman KOLA, Prof. Dr. Haşim KELEBEK, Doç. Dr. M. Sertaç ÖZER

Proje Bütçesi: 15.000 TL

Proje süresi ve yılı:
 
2015, 1 yıl 


 

 

6. Proje Başlığı:  Baklagillerden Elde Edilen Fenolik Ekstraktların S. aureus Üzerine Antimikrobiyal Etkisinin Belirlenmesi

Proje Yürütücüsü:  Yrd. Doç Dr. Pınar KADİROĞLU

Araştırmacı:  Yrd. Doç. Dr. Levent Yurdaer AYDEMİR, Arş. Gör. Burçak UÇAR, Arş. Gör. Sevgin DIBLAN

Proje Bütçesi: 15.000 TL

Proje süresi ve yılı: 2015, 1 yıl

 

 

7. Proje Başlığı:  Farklı Yıl ve Bölgelerde Yetiştirilen Yerli Nohut Çeşitlerinin Fonksiyonel ve Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi 

Proje Yürütücüsü:
 Yrd. Doç. Dr. Levent Yurdaer AYDEMİR


Araştırmacı: 
Yrd. Doç. Dr. Pınar KADİROĞLU

Proje Bütçesi:  10.000 TL

Proje süresi ve yılı:
 2015, 1 yıl 


 

8. Proje Başlığı: Ozmotik Dehidrasyon ile Kurutulan Cherry Domatesinin Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinde Meydana Gelen Değişmeler

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Osman KOLA

Araştırmacı: Doç. Dr. M. Sertaç ÖZER, Prof. Dr. Haşim KELEBEK, Yrd. Doç. Dr. Ali Emrah ÇETİN, Yrd. Doç. Dr. Zafer ERBAY, Yrd. Doç. Dr. Pınar KADİROĞLU 

Proje Bütçesi: 15.000 TL

Proje süresi ve yılı:
 2014, 1 yıl 





9
. Proje Başlığı: 
Şalgamlardaki Biyoaktif Bileşiklerin ve Antioksidan Kapasitelerinin Belirlenmesi

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Haşim KELEBEK

Araştırmacı: Prof. Dr. Osman KOLA, Yrd. Doç. Dr. Pınar KADİROĞLU

Proje Bütçesi: 15.000 TL

Proje süresi ve yılı:
 2014, 1 yıl