ARAŞTIRMA PROJELERİ
Proje Başlığı

Yılı

Proje Ekibi

Destekleyen Kuruluş

Bütçesi

Akdeniz Ülkeleri Naturel Sızma Zeytinyağlarının Profillerinin ve Parmak İzlerinin Belirlenmesi

2016-2019

Prof. Maria João Cabrita (Yürütücü), Prof. Yveline LE DRÉAU (Araştırmacı), Prof. Mohamed BOUAZIZ (Araştırmacı), Dr. Hasim KELEBEK (Araştırmacı), Prof. Serkan SELLİ (Araştırmacı), Prof. Marco GOMES DA SILVA (Araştırmacı)

AVRUPA BİRLİĞİ

600.000 €

Stevia’dan doğal tatlandırıcı üretiminde mikro- ve nano-enkapsülasyon uygulamaları

2016-2018

Osman Kola (Yürütücü), Haşim Kelebek (Araştırmacı), Ali Emrah Çetin (Araştırmacı), Hasan Fenercioğlu (Araştırmacı), Suat Söbüçovalı (Araştırmacı), Kemal Bolat (Araştırmacı), Mehmet Kenar (Araştırmacı)

TÜBİTAK

780.000 TL

Olgun beyaz peynir lezzetine sahip mikroenkapsüle enzim modifiye peynir tozu üretimi

2015-2018

Zafer Erbay (Yürütücü), Deniz Baş (Araştırmacı), Perihan Kendirci (Araştırmacı), Mustafa Çam (Danışman), Haşim Kelebek (Danışman)

TÜBİTAK

205.000 TL

Baklagillerden elde edilen fenolik ekstraktların staphylococcus aureus üzerine antimikrobiyal etkisinin belirlenmesi

2015-2016

Pınar Kadiroğlu (Yürütücü), Levent Yurdaer Aydemir (Araştırmacı), Burçak Uçar (Araştırmacı), Sevgin Dıblan (Araştırmacı)

Adana BTÜ BAP

15.000 TL

Stevia Rebaudiana Bertoni bitkisinden elde edilen ve doğal tatlandırıcı özelliğine sahip steviol glikozitlerinden Rebaudioside A’nın çözünürlük değerlerinin belirlenmesi

2015-2016

Ali Emrah Çetin (Yürütücü), Osman Kola (Araştırmacı), M.Sertaç Özer (Araştırmacı), Haşim Kelebek (Araştırmacı)

Adana BTÜ BAP

15.000 TL

Süt yağının tozlaştırılmasında uygun mikroenkapsülasyon materyallerinin ve formülasyonunun belirlenmesi

2015-2016

Zafer Erbay (Yürütücü), Ahsen Burçin Himmetağaoğlu (Araştırmacı)

Adana BTÜ BAP

15.000 TL

Farklı yıl ve bölgelerde yetiştirlien yerli nohut çeşitlerinin fonksiyonel ve
biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi

2015-2016

Yrd. Doç. Dr. Levent Yurdaer AYDEMİR  (Yürütücü), Yrd. Doç. Dr. Pınar KADİROĞLU (Araştırmacı)

Adana BTÜ BAP

10.000 TL

Domates salçasının endüstriyel üretiminde işlem basamaklarının aroma, aroma-aktif ve biyoaktif bileşenler üzerine etkileri

2014-2016

Haşim Kelebek (Yürütücü), Osman Kola (Araştırmacı), Songül Kesen (Araştırmacı)

TÜBİTAK

49.000 TL

Şalgamlardaki biyoaktif bileşiklerin ve antioksidan kapasitelerinin belirlenmesi

2014-2015

Haşim Kelebek (Yürütücü), Osman Kola (Araştırmacı), Pınar Kadiroğlu (Araştırmacı)

Adana BTÜ BAP

15.000 TL

Ozmotik dehidrasyon ile kurutulan cherry domatesinin fiziksel ve kimyasal özelliklerinde meydana gelen değişmeler

2014-2015

Osman Kola (Yürütücü), M.Sertaç Özer (Araştırmacı), Haşim Kelebek (Araştırmacı), Ali Emrah Çetin (Araştırmacı), Zafer Erbay (Araştırmacı), Pınar Kadiroğlu (Araştırmacı)

Adana BTÜ BAP

15.000 TL

Seramik tübüler MF-UF-NF membran modüllerinin mikro/nanotasarımı ve endüstriyel atıksu yönetiminde kullanımlarının araştırılması

2014-2016

Muhsin Çiftçioğlu (Yürütücü), Ali Emrah Çetin (Araştırmacı), Selçuk Özcan (Araştırmacı), Burcu Alp (Araştırmacı)

TÜBİTAK

500.000 TL

Yöre özelliklerinin Bornova Misketi üzümü ve sarabının kalite parametreleri üzerine etkileri

2013-2015

Turgut Cabaroğlu (Yürütücü), Haşim Kelebek (Araştırmacı), Ahmet Altındişli (Araştırmacı)

TÜBİTAK

147.000 TL

Burhaniye’de Stevia bitkisinin yetiştirilmesi olanakları ve bunlardan doğal tatlandırıcı (sıvı/toz) üretimi

2013-2015

Selahattin Güvenç (Yürütücü), Osman Kola (Danışman)

KOSGEB

218.000 TL