Gıda mühendisliği, fizik, kimya, mikrobiyoloji, beslenme, taşınım işlemleri, termodinamik, işlem tasarımı gibi pek çok bilim dalının ilkelerinin uygulama alanı bulduğu çok disiplinli bir çalışma alanıdır. Gıda mühendisliği öğrenimi de farklı alanlarda uzmanlaşmış bir öğretim kadrosu ile yürütülmesi gereken, geniş uygulama ve laboratuvar olanaklarına ihtiyaç duyan özel ve zorlu bir eğitimdir.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü ilk öğrencilerini 2014-2015 eğitim öğretim yılında almış ve şu an 20 öğrencimiz İngilizce hazırlık sınıfında ders görmektedir. Eğitim Dili İngilizce olan bölümümüzde, 1 yıl süreli İngilizce hazırlık sınıfının yanı sıra, öğrenim süresi 4 yıldır.