05.10.2016- 05.10.2016
Türkiye 12.Gıda Kongresi
5-7 Ekim 2016 tarihlerinde Gıda Teknolojisi Derneği tarafından organize edilen ve Trakya Üniversitesi’nin desteğiyle Edirne’de gerçekleştirilen "Türkiye 12.Gıda Kongresi"ne, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üye ve elemanları bölümümüzde yürütülen akademik çalışmalarla ilgili bildirilerle katıldılar. Kongreye bölümümüz öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Zafer Erbay, Yrd.Doç.Dr. Levent Yurdaer Aydemir, öğretim elemanlarından Ar.Gör. Burçak Uçar ve Ar.Gör. Sevgin Dıblan ile birlikte yüksek lisans öğrencileri Ahsen Burçin Himmetağaoğlu ve Pelin Salum sunumları ile katıldılar.

Kongrede;

- Pelin Salum, Zafer Erbay, Gökçe Gövce, Deniz Baş, Perihan Kendirci, Mustafa Çam, Haşim Kelebek  ve Serkan Selli’nin yazarları olduğu “Türkiye’de ve dünya’da enzim modifiye peynir üretimi ve teknolojisi” başlıklı bildiri sözlü olarak sunuldu.
      - Ahsen Burçin Himmetağaoğlu, Zafer Erbay ve Deniz Baş’ın yazarları olduğu “Biyosensörler ve süt teknolojisindeki uygulamaları” başlıklı bildiri sözlü olarak sunuldu.
      - Levent Yurdaer Aydemir’in yazarı olduğu “Gıda endüstrisinde soya kaynaklı proteinlere alternatif arayışları” başlıklı bildiri sözlü olarak sunuldu.
      - Burçak Uçar, Haşim Kelebek, Serkan Selli, Osman Kola, Songül Kesen, Başak Çetiner, Ahmet Salih Sönmezdağ ve Tufan Özsarı’nın yazarları olduğu “Sıcak ve Soğuk İşleme Yöntemleriyle Domates Salçası Üretiminin Fenolik Bileşikler, Antioksidan Kapasite ve Bazı Kalite Parametreleri Üzerine Etkileri” başlıklı bildiri sözlü olarak sunuldu.
      - Sevgin Dıblan ve Pınar Kadiroğlu’nun yazarları olduğu “Gıdalarda Tağşişin Belirlenmesinde Kullanılan Moleküler Yöntemler” başlıklı bildiri sözlü olarak sunuldu.
      - Burçak Uçar ve M.Sertaç Özer’in yazarları olduğu “Glutensiz ekmek kalitesi üzerine dondurma işleminin etkisi” başlıklı bildiri poster olarak sunuldu.

Aynı zamanda, kongre kapsamında 6 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen “Gıda Mevzuatı ve Politikaları” başlıklı oturumda Yrd.Doç.Dr. Zafer Erbay oturum başkanı olarak görev üstlendi.