10.06.2014- 10.06.2014
7.Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu'na katıldık

Her yıl farklı bir üniversitenin Gıda Mühendisliği Bölümü'nün evsahipliği ve organizasyonunda ve Gıda Mühendisleri Odası'nın koordinatörlüğünde düzenlenen Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu toplantılarının 7.si 5-6 Haziran 2014 tarihleri arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde Kahramanmaraş'ta gerçekleşti.

Ülke çapında çeşitli üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölümlerinden akademisyen ve öğrencilerin katıldığı toplantının ilk gününde Türkiye'deki gıda mühendisi sayısı, Gıda Mühendisliği Bölümlerinin ve 2.öğretim programlarının artan kontenjan sayıları, çift ana dal ile yan dal programları, gıda mühendisliği bölümlerine dikey geçişler, 4 yıllık Gıda Teknolojisi bölümleri gibi çeşitli konular tartışıldı. Toplantının 2.gününde ise sektör temsilcileri ile gıda danışmanlığı sistemi ve sektörün gıda mühendislerinden beklentileri görüşüldü.

7.Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu toplantısına bölümümüz adına Bölüm Başkanı Doç.Dr. Osman Kola ile bölüm öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Pınar Kadiroğlu ve Yrd.Doç.Dr. Zafer Erbay katıldılar.