24.04.2014- 24.04.2014
4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu ve GıdaMO Öğrenci Temsilcilikleri Bölgesel Pikniği yapıldı

Çukurova Üniversitesi, Gıda Mühendisleri Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Ziraat Mühendisleri Odası'nın organizasyonunda, 17-19 Nisan tarihleri arasında 4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu düzenlendi. Sempozyum sonrasında, sempozyum dolayısıyla farklı kentlerden gelen öğrencileri ve bölgedeki üniversitelerde okuyan öğrencileri bir araya getirmek amacıyla bir de piknik düzenlendi.

Çukurova Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği'nin organizasyonunda ve Bölümümüz öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Zafer Erbay'ın sorumluluğunda, 20 Nisan 2014 tarihinde Adana, Beyazevler, Çamlık bölgesinde düzenlenen pikniğe 8 farklı üniversiteden ve kentten yaklaşık 100 öğrenci katıldı. Piknik kapsamında çeşitli oyunlar, yarışmalar ve çekilişler düzenlenirken, Gıda Mühendisleri Odası Öğrenci Temsilcilikleri'nin ülke genelinde yapmayı planladığı faaliyetler konusunda da bilgilendirmeler yapıldı.

Çukurova Üniversitesi dışında Osmaniye Korkut Ata, Mersin, Kilis 7 Aralık, Gaziantep, Ege, ODTÜ ve Hacettepe Üniversitelerinin Gıda Mühendisliği Bölümlerinden öğrencilerin katıldığı piknikte, bir arada durmanın, beraber üretmenin ve bunlar için öğrenciler arasındaki iletişimin çok daha kuvvetli kurulmasının gerekliliğine vurgu yapıldı.